Pažitka
Název:

Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky


Smetanová polévka ze zelených fazolek a saturejky


Ingredience:
Ingredience:
zelené fazolky250 g
česnek2 stroužky
olivový olej1 lžíce
rýžová smetna100 ml
vývar200 ml
saturejka2 - 3 snítky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Fazolky na smetaně jsou klasika akorát, že kromě mě je u nás doma nikdo moc nemusí. Což je škoda. Tak jsem přemýšlela jak je udělat tak trochu jinak a hlavně, aby chutnaly. Zkusila jsem tudíž podobu husté polévky, která je u nás velmi oblíbená. Přidala jsem i saturejku, což je úžasná bylinka, která se přidává k luštěninám hlavně kvůli tomu, aby nenadýmaly. Jídlu dodala tato bylinka i příjemnou chuť a vůni.

Troubu si nejdříve rozehřejeme na 190 °C. Pokud máme zmrazené fazolky, tak prolijeme vařící vodou (pokud čerstvé není třeba), odkrájíme konce a špičky a poté takto nachystané fazolky smícháme s utřeným česnekem a olivovým olejem. Trochu osolíme a opepříme.

Fazolky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut na 190 °C. Poté dáme fazolky do hrnce a zalijeme je vývarem a rýžovou smetanou. Pár si jich dáme sranou. Ty pak nakrájíme na větší kousky a ozdobíme s nimi polévku. Vše společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Ještě přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Dle potřeby dosolíme a dopepříme. Na závěr ozdobíme nakrájenými kousky fazolek a podáváme například s opečeným toastem (u nás děti milují tyto smajlíky) nebo celozrnným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno