

| Ingredience: | |
| brambory | 6 ks |
| avokádo + citronová šťáva na pokapání | 1 ks |
| jarní cibulka | 2 ks |
| smetana na vaření | 100 ml |
| dijonská hořčice | 2 lžičky |
| bílý vinný ocet | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Zpestřete klasické vařené brambory. Přidejte smetanu a avokádo a chutná příloha je na světě.
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a zbavíme slupky. Nakrájíme na stejně velké kostičky jako brambory a pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědlo. Jarní cibulky i s natí nakrájíme na kolečka. Vše promícháme se zálivkou připravenou z uvedených surovin.
Podávat můžeme teplé i studené, oboje chutná skvěle.
Podrobné info: