

| Ingredience: | |
| čerstvý kopr | 40 g | 
| květák | 450 g | 
| cibule | 1/2 ks | 
| máslo | 50 g | 
| smetana na vaření | 1 kelímek | 
| vývar | 200 ml | 
| ocet | dle chuti | 
| cukr | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
Tímto receptem jsem se inspirovala u Báry a musím říci, že všem moc chutnalo. Omáčku jsme si dali s bramborami a vařeným vejcem.
V kastrolu si rozpustíme máslo, do něj přihodíme trochu nakrájené cibulky a na drobné růžičky obraný květák a vše osmahneme. Poté podlijeme vývarem tak, aby byl květák ponořený. Vaříme do změknutí cca 10- 15 minut. Poté květák s cibulkou umixujeme do hladka mixérem, přidáme najemno nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a zjemníme smetanou a provaříme.
Podrobné info: