

| Ingredience: | |
| máslo | 1 ks |
| smetana | 1 kelímek |
| vejce | 1 ks |
| hladká mouka | 300 g |
| Náplň: | |
| smetana | 1 kelímek |
| pórek | 1 ks |
| žampiony | 5 ks |
| slanina | 10 dkg |
| vejce + bílek, který zbyl z těsta | 1 ks |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| chilli koření | špetka |
Skvělá kombinace chutí....
Necelé máslo si nakrájíme na kousky, zalijeme smetanou, žloutkem a osolíme. Přidáme mouku a promačkáme v těsto. Nesmí se lepit! Těsto necháme odpočinout a připravíme si náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu i žampiony na kostičky. Do větší misky dáme smetanu, vejce a koření. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto namačkáme na dno i do stran k okrajům. Vidličkou propícháme dno, nalijeme smetanovou směs a hustě posypeme ingrediencemi. Dáme péct asi na 40 minut do zlatova.
Podrobné info: