Pažitka
Název:

Šneci z listového těsta


Šneci z listového těsta


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
rajský protlak2 lžíce
kečup2 lžíce
hladká mouka2 lžíce
provensálské koření dle chuti
šunka dle chuti
slanina dle chuti
sýr dle chuti
vejce na potření
mořská hrubozrnná sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když jsme na zahrádce, tak většinou chodíme domů až k večeru, takže svačina musí být připravena. Šneky z listového těsta mají rádi děti, ale i my dospělí. Šneky můžeme konzumovat ještě teplé, ale svou chuť neztratí ani po vychladnutí.

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a potřeme směsí kečupu, protlaku a provensálského koření. Pak postupně navrstvíme šunku, slaninu a sýr. Celý plát těsta stočíme do rolády, nakrájíme na plátky asi 2 cm tlusté, srovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, provensálským kořením, nebo oreganem a upečeme při 200°C dorůžova. Nakonec můžeme ještě horké šneky posypat dobrým strouhaným sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno