Pažitka
Název:

Snídaňová kaše z quinoy


Snídaňová kaše z quinoy


Ingredience:
Ingredience:
quinoa1 hrnek
živý jogurt (Hollandia)1 lžíce
mléko2 hrnky
sušené ovoce, zrníčka či ořechy dle chuti
tobolky kardamonu dle chuti
pomeranč1 ks
cukrový sirup dle chuti
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Kaše z fermentované quinoy s kokosovým mlékem a přelivem z pomerančů a tymiánu (opět inspirace z mé oblíbené Kitchenette. Fermentace zní děsně vědecky, ale nic na tom není, prostě namočenou quinou zapomenete přes noc na kuchyňské lince. On celý ten recept vypadá nezvykle, ale věřte, je to dobrota. 

Hrnek quinoy zalijeme vodou a přimícháme lžíci živého jogurtu. Necháme při pokojové teplotě minimálně přes noc. Quinoa se tak stává lépe stravitelnou pro děti. 
Dáme vařit 2 hrnky mléka s quinoou (sojové, kokosové, kravské...). Do kaše můžeme přidat tobolky kardamonu, které po uvaření vytáhneme. Vaříme cca 20 min
Do kaše přimícháme zrníčka nebo sušené ovoce.

Pomerančová omáčka
Z pomeranče vykrájíme čistou dužinu. Vymačkáme zbytek šťávy z okrájené kůže. Pomeranč dáme se šťávou na pár minut vařit, dosladíme sirupem a přidáme pár lístku tymiánu (ideálně citrónového).

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno