Pažitka
Název:

Sójová pánev s paprikou, rajčaty a česnekem


Sójová pánev s paprikou, rajčaty a česnekem


Ingredience:
sójové kostky100 g
kečup Kand2 lžíce
rajče1 ks
červená paprika1 ks
bílá paprika1 ks
česnek3 stroužky
olivový olej1 lžíce
kvalitní bujon/koření + sůl (je na vás, v čem budete maso vařit)1/2 ks
čerstvý baby špenát hrst
tmavý ocet Balsamico1 lžička
čerstvý rozmarýn pár snítků
hrášek pár kuliček (na ozdobu)
Ingredience:
Postup přípravy:

Byla to má a ségry dnešní večeře. Sójové maso máme obě dvě rády a na pánvi je dobré vždycky. Tentokrát jsem přidala rajčata, papriky, česnek, špenát, ...

Postup:
do vody jsem dala půl kostky bujónu a přivedla k varu. Když voda začala vřít, ztlumila jsem plamen a přisypala sójové kostky. Vařila jsem asi 15 minut do změknutí. Poté jsem maso přecedila, v sítu jsem z něj lžící vymačkala přebytečnou vodu a vrátila do hrnce. K masu jsem přidala kečup, prolisovaný česnek, olivový olej, ocet Balsamico, promíchala a nechala 10 minut odpočinout. Na suchou rozehřátou pánev jsem vhodila naložené maso, přidala pokrájené papriky a za míchání opékala. Dále jsem přidala rozmarýn, rajčata a asi ještě 3 minutky opékala. Nakonec jsem přidala čerstvý špenát a nechala ho jen lehce zavadnout a přisypala vyloupaná kuličky hrášku za zahrádky :)
 
Dobrota. Jak se vám recept líbí? A co vy a sójové maso, máte rádi nebo si dáte radši maso s velkým m? :D
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno