

| Ingredience: | |
| namočený hrách | 2 velké hrstky |
| vařené kroupy | 2 velké hrstky |
| majoránka | hrstka |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| prolisovaný česnek | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
Šoulet je židovské tradiční jídlo, které má dlouhou historii. Použít můžete fazole, cizrnu i jiné luštěniny dle chuti. Připravuje se o nejznámějším židovském svátku, jakým je "šábes". Víc už asi ze mě nedostanete, ale je dobré to vědět, ne?
Nakrájíme najemno cibulku a rorestujeme dozlatova. Přidáme vařený hrách, kroupy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme i prolisovaný česnek a necháme provonět a spojit chutě.
Pozor, namočený hrách se vaří spolu se solí a majoránkou. Majoránka by měla zamezit nadměrnému nadýmání. Kdo nevěří, nechť udělá šoulet doma po práci. (smích)