

| ječných krup | 250 g | 
| zelený hrách | 250 g | 
| uzenina (já použila špekáčky) | 300 g | 
| cibule | 3 ks | 
| česnek | 1 palička | 
| majoránka | 2 - 3 lžíce | 
| sádlo | kousek | 
| sůl | špetka | 
| Ingredience: | 
Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, cizrna, sója, hrách či kroupy.
Hrách přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka.Kroupy též namočit a uvařit. Na sádle dohněda orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu a  trochu česneku na plátky, zbytek česneku prolisujeme.
 Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme promnutou majoránkou (2-3 lžíce). 
 Vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C a půl hodiny zapékáme.