Pažitka
Název:

Šoulet


Šoulet


Ingredience:
Ingredience:
namočený hrách2 velké hrstky
vařené kroupy2 velké hrstky
majoránka hrstka
sůl špetka
pepř špetka
prolisovaný česnek1 ks
cibule1 ks
Postup přípravy:

Šoulet je židovské tradiční jídlo, které má dlouhou historii. Použít můžete fazole, cizrnu i jiné luštěniny dle chuti. Připravuje se o nejznámějším židovském svátku, jakým je "šábes". Víc už asi ze mě nedostanete, ale je dobré to vědět, ne? 

Nakrájíme najemno cibulku a rorestujeme dozlatova. Přidáme vařený hrách, kroupy a dochutíme solí a pepřem. Přidáme i prolisovaný česnek a necháme provonět a spojit chutě.
Pozor, namočený hrách se vaří spolu se solí a majoránkou. Majoránka by měla zamezit nadměrnému nadýmání. Kdo nevěří, nechť udělá šoulet doma po práci. (smích)

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno