

| Ingredience: | |
| vepřová panenka | 600 g |
| olivový olej | 100 ml |
| červené víno | 100 ml |
| sušené oregano | 2 lžičky |
| kůra a šťáva z citronů | 2 ks |
| utřený česnek | 2 stroužky |
| pepřové koření | špetka |
| sůl | špetka |
| dílky citronu | k podávání |
Je čas grilování, tak neváhejte a vyzkoušejte řecký pokrm Souvlaki.
Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.
Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.
Podrobné info: