Ingredience: | |
vepřová panenka | 400 - 500 g |
olivový olej + na opékání | 1 dcl |
Angostura 5 y.o. | 5 lžic |
citronová šťáva | 1 lžíce |
nasekané bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn) | hrst |
kajenský pepř | dle chuti |
barevný pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Rychlé, jednoduché a neskutečně dobré. Takové recepty mám nejradši. Navíc vepřová panenka potřebuje pouze minutkovou úpravu, takže nemusíte trávit u grilu nebo v kuchyni dlouhé hodiny. Základem úspěchu jsou jednoznačně čerstvé bylinky, které dodají tomuto pokrmu tu správnou svěžest.
1. Panenku nakrájíme na 2 – 3 cm kousky. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny v chladničce marinovat.
2. Poté maso napícháme na špejle předem namočené ve vodě.
3. Rozpálíme gril nebo pánev a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.
4. Podávat můžeme s celozrnnou tortillou, jogurtovým dipem a rajčátky.