Pažitka
Název:

Souvlaki


Souvlaki


Ingredience:
Ingredience:
vepřová panenka400 - 500 g
olivový olej + na opékání1 dcl
Angostura 5 y.o.5 lžic
citronová šťáva1 lžíce
nasekané bylinky (tymián, šalvěj, rozmarýn) hrst
kajenský pepř dle chuti
barevný pepř dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Rychlé, jednoduché a neskutečně dobré. Takové recepty mám nejradši. Navíc vepřová panenka potřebuje pouze minutkovou úpravu, takže nemusíte trávit u grilu nebo v kuchyni dlouhé hodiny. Základem úspěchu jsou jednoznačně čerstvé bylinky, které dodají tomuto pokrmu tu správnou svěžest.

1. Panenku nakrájíme na 2 – 3 cm kousky. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny v chladničce marinovat.
2. Poté maso napícháme na špejle předem namočené ve vodě.
3. Rozpálíme gril nebo pánev a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.
4. Podávat můžeme s celozrnnou tortillou, jogurtovým dipem a rajčátky.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno