Ingredience: | |
špagety z tvrdé pšenice | 200 g |
tyrolský špek/pancetta/sušená šunka | 50 g |
strouhaný parmazán | 50 g |
žloutky | 2 ks |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Tyto špagety miluje můj muž. I já musím říct, že jsou vynikající. A přitom jsou jen z tak mála surovin. Sušenou šunku mám doma neustále. Jako má někdo doma zásobu cukru, mouky a nevím čeho ještě, tak u nás doma je zásoba surovin pro přípravu italských pokrmů. Toto jídlo je v podstatě hotové za deset minut.
Abych opravdu ušetřila čas, tak dám vařit vodu do rychlovarné konvice.
Mezitím si nakrájejte pancettu a nebo jinou slaninu, která je sušená vzduchem.
Žloutky smíchejte s nastrouhaným parmazánem, pepřem a troškou vody z těstovin.
V žádném případě nepřidávejte smetanu. Ta do tohoto jídla opravu nepatří.
Jakmile jsou těstoviny al dente, tak je rovnou z hrnce vložte do pánve k opečené slanině. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Vmíchejte žloutky se sýrem, a pokud je potřeba, přilijte i trochu vody z těstovin.
Ihned podávejte se sklenkou bílého vína a lehce zakápnuté panenským olivovým olejem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: