Pažitka
Název:

Špagety Carbonara


Špagety Carbonara


Ingredience:
Ingredience:
špagety z tvrdé pšenice200 g
tyrolský špek/pancetta/sušená šunka50 g
strouhaný parmazán50 g
žloutky2 ks
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Tyto špagety miluje můj muž. I já musím říct, že jsou vynikající. A přitom jsou jen z tak mála surovin. Sušenou šunku mám doma neustále. Jako má někdo doma zásobu cukru, mouky a nevím čeho ještě, tak u nás doma je zásoba surovin pro přípravu italských pokrmů. Toto jídlo je v podstatě hotové za deset minut.

Abych opravdu ušetřila čas, tak dám vařit vodu do rychlovarné konvice

Mezitím si nakrájejte pancettu a nebo jinou slaninu, která je sušená vzduchem.

Žloutky smíchejte s nastrouhaným parmazánem, pepřem a troškou vody z těstovin. 

V žádném případě nepřidávejte smetanu. Ta do tohoto jídla opravu nepatří.

Jakmile jsou těstoviny al dente, tak je rovnou z hrnce vložte do pánve k opečené slanině. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Vmíchejte žloutky se sýrem, a pokud je potřeba, přilijte i trochu vody z těstovin. 

Ihned podávejte se sklenkou bílého vína a lehce zakápnuté panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno