Pažitka
Název:

Špagety carbonara


Špagety carbonara


Ingredience:
Ingredience:
špagety400 g
cibule1 ks
slanina200 g
žloutky3 ks
parmezán100 g
smetana200 ml
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Kdo by neznal tyto notoricky známé špagety, které však u nás doma mají pořád úspěch.

Uvaříme si dobré špagety nejlépe italské značky, zcedíme a necháme v hrnci.
Mezi tím si na oleji orestujeme cibulku nadrobno, přidáme slaninu a opepříme. Do nádobky si nastrouhám parmezán, přidáme žloutky, smetanu, osolíme a promícháme. Vlejeme do hrnce se špagetami, promícíme a můžeme podávat.

Kdo chce, může si posypat ještě hoblinkami parmezánu. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno