

| Ingredience: | |
| špagety | 400 g | 
| libová slanina | 200 g | 
| sýr Feta | 150 g | 
| česnek | 2 stroužky | 
| máslo | 50 g | 
| žloutek | 2 ks | 
| smetana ke šlehání | 60 ml | 
| sůl | dle chuti | 
| mletý pepř | dle chuti | 
| kurkuma | špetka | 
I přesto, že jsem doma neměla parmazán a měli jsme chuť na špagety carbonara, zkusila jsem improvizovat.
Do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu se špetkou kurkumy. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní špagety a vaříme na skus.
Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a rozmáčkneme česnek. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme.
Jakmile máme uvařené těstoviny, slijeme vodu, kterou nevylijeme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim vaječno-smetanovou směs.
Promícháme těstoviny dvěma vidličkami, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a můžeme podávat.
Podrobné info: