Pažitka
Název:

Špagety na způsob carbonara s feta sýrem


Špagety na způsob carbonara s feta sýrem


Ingredience:
Ingredience:
špagety400 g
libová slanina200 g
sýr Feta150 g
česnek2 stroužky
máslo50 g
žloutek2 ks
smetana ke šlehání60 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
kurkuma špetka
Postup přípravy:

I přesto, že jsem doma neměla parmazán a měli jsme chuť na špagety carbonara, zkusila jsem improvizovat.

Do velkého hrnce dám vařit osolenou vodu se špetkou kurkumy. Jakmile se začne voda vařit, vložíme do ní špagety a vaříme na skus.

Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a rozmáčkneme česnek. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek vyndáme.

Jakmile máme uvařené těstoviny, slijeme vodu, kterou nevylijeme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim vaječno-smetanovou směs.

Promícháme těstoviny dvěma vidličkami, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Omáčka musí být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno