Pažitka
Název:

Špagety s avokádovým pestem s petrželkou a jarní cibulkou


Špagety s avokádovým pestem s petrželkou a jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
špagety300 g
avokádo1 ks
olivový olej2 lžíce
petrželka + na ozdobení2 hrsti
jarní cibulka1 ks
medvědí česnek4 - 5 listů
nastrouhaný parmazán2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
slunečnicová semínka dle chuti
Postup přípravy:

Avokádo je z těch pochutin, na které si pořád tak nějak zvykám a hledám pro ně v kuchyni při vaření to, pro mě, správné využití. Dnes jsem vyzkoušela avokádové pesto či pokud budete chtít omáčku. Tato varianta se bude určitě řadit mezi ty povedené a hlavně moc chutné. Takže další kladný bod pro avokádo a další rozšíření mé kuchyně.

Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si oloupeme a nakrájíme avokádo a dáme do nádoby s vyšším okrajem. Poté přidáme nahrubo nakrájenou cibulku (bílou část), petrželku, medvědí česnek, nastrouhaný parmazán, olivový olej, trochu soli a pepře a šťávu z citrónu. Vše rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru.

Jakmile máme uvařené těstoviny, přidáme cca dvě lžíce vody z těstovin do avokádového pesta a ještě promixujeme. Těstoviny scedíme a avokádovou pastu s nimi promícháme. Podáváme posypané petrželkou, případně trochou parmazánu a slunečnicovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno