Pažitka
Název:

Špagety s česnekem, cuketou a pestem z grilovaných paprik


Špagety s česnekem, cuketou a pestem z grilovaných paprik


Ingredience:
Ingredience:
celozrnné špagety4 porce
česnek4 stroužky
mladá cuketa1 ks
mladá petrželka1 hrst
olivový olej1 lžíce
Pesto:
červená paprika2 ks
česnek2 stroužky
olivový olej4 cl
strouhaný parmezán/pecorina20 g
loupané mandle20 g
čerstvá bazalka1 hrst
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Mám ráda recepty, u kterých vyniknou jednotlivé suroviny. Můžu vám garantovat, že tento recept je jedním z nich. Okamžitě si nás všechny získal, dvouletou dcerou počínaje a tatínkem konče a jsem si jistá, že kdybych podstrčila talířek našemu psovi, tak bude taky štěstím bez sebe. 

Návod na grilování a loupání paprik jsem popisovala v receptu na polévku z pečených paprik. Papriky připravíte podle tohoto návodu a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujete na pesto. Pesto neboli kaše ve které je lehce cítit struktura jednotlivých surovin. Poté dosolíte a dopepříte podle vlastní chuti.

Špagety uvaříte al dente.
Na pánvi rozehřejete olivový olej, na kterém za stálého míchání opečete česnek nakrájený na plátky. Opatrně, nesmí se vám připálit, aby nezhořkl!
K česneku přidáte stužky neloupané cukety, které si uděláte škrabkou na brambory nebo na sýr.
Cuketu necháte jenom lehce prohřát a můžeme přidat špagety a lístky petrželky. Lehce promícháme. Já je necedím a rozhodně neproplachuji.
Kleštěmi, nebo naběračkou na špagety je tahám rovnou z hrnce. Trocha té vody ve které je rozpuštěný škrob vytvoří společně s olejem na těstovinách příjemný film ala omáčka. Špagety ihned servírujeme společně s vrchovatou lžící ještě teplého pesta. Můžeme posypat strouhaným sýrem. 

Pokud vám pesto zbude, tak ho vychladlé přendejte do uzavíratelné nádoby a zakapejte olivovým olejem. Vydrží vám v lednici i několik dní. Skvěle chutná s grilovaným masem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno