

| Ingredience: | |
| cibule | 1 ks |
| malá mrkev | 1 ks |
| malá petržel | 1 ks |
| celer (jako petržele a mrkve) | kousek |
| pórek (jako celeru) | kousek |
| drcená rajčata | 1 plechovk |
| třtinový cukr | dle chuti |
| česnek | 1 - 2 stroužky |
| oregano | dle chuti |
| bazalka | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| špagety | dle potřeby |
| strouhaný sýr | dle chuti |
Někdy se stane, že se zapomene vyndat maso z mrazáku nebo zkrátka není na něj chuť, potom přijde na řadu nějaké bezmasé jídlo. Když se doma zeptám, co si uvaříme, odpověď je skoro vždycky stejná a to špagety. Potom je to to nejlepší, co mě mohlo potkat! Do omáčky schovám spoustu zeleniny, a když to bude červené, bude to mít i zaručený úspěch. A že tyhle teda úspěch měly.
Špagety uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Zeleninu oloupejte, cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte trochu oleje a cibuli na něm orestujte dozlatova. Zeleninu buď nastrouhejte, nebo pomocí kutru pomelte. Přidejte ji do pánve a společně restujte. Zasypte zhruba jednou lžící cukru a nechte zkaramelizovat. Zalijte rajčaty a trochou vody z vařících se těstovin. Směs rozřeďte na požadovanou hustotu a nechte provařit. Prolisujte česnek a přidejte bazalku a oregano. Všechno ještě projeďte tyčovým mixérem dohladka. Špagety smíchejte v pánvi s omáčkou a servírujte posypané sýrem.
Podrobné info: