Pažitka
Název:

Špagety s rajčátky, bazalkou a mozzarellou

vegetariánský recept


Špagety s rajčátky, bazalkou a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
špagety400 g
mozzarella200 g
česnek4 stroužky
cherry rajčátka2 hrstě
bazalka dle chuti
sušený česnek dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Hurrráá, víkend je před námi a má být dokonce i s hezkým počasím. Takže víkend jako stvořený pro výletování, nebo zahrádkaření! Tak mám pro vás tip na super rychlý a moc dobrý oběd, nebo večeři.

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, odstraníme česnek a přidáme uvařené špagety, natrhané lístky bazalky a vše dobře promícháme. Pak již jen dochutíme solí, pepřem, špetkou sušeného česneku a přidáme nakrájenou mozzarellu. Až se začne táhnout, můžeme servírovat ozdobené čerstvou bazalkou a mozzarellou, pokud nám ještě trochu zůstane.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno