

| Ingredience: | |
| Ghíčko | 1 lžička | 
| šalotka | 1 ks | 
| česnek | 3 stroužky | 
| krájená rajčata | 2 konzervy | 
| předvařená řepa | 1 ks | 
| tuňák ve vlastní šťávě | 1 konzerva | 
| bazalka | 10 lístků | 
| hoblinky parmazánu | k podávání | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
Klasika v lehce pozměněné a svěží podobě. Dcera si nadšeně přidávala a já jsem měla radost, že jsem tak šikovně zamaskovala řepu.
Na ghíčku osmahneme nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Když vše začne zlátnout, přidáme jemně nastrouhanou červenou řepu a chvíli podusíme. Pak přidáme obě konzervy rajčat a natrhané lístky čerstvé bazalky. Osolíme, opepříme a necháme probublávat na mírném ohni asi 20-30 minut. Mezitím si uvaříme špagety nebo jiné těstoviny, hodí se i gnocchi. Když se z omáčky vydusí přebytečná tekutina, vmícháme tuňáka a necháme prohřát. Podáváme s hoblinkami parmazánu.
Pozn.: Řepa omáčku lehce přisladí, takže už není nutné přidávat cukr. Ale pokud by přece jen rajčata byla více kyselá, lze přidat trochu třtinového cukru nebo datlového sirupu.
Podrobné info: