Pažitka
Název:

Špagety s rajčatovo-řepovou omáčkou a tuňákem


Špagety s rajčatovo-řepovou omáčkou a tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
Ghíčko1 lžička
šalotka1 ks
česnek3 stroužky
krájená rajčata2 konzervy
předvařená řepa1 ks
tuňák ve vlastní šťávě1 konzerva
bazalka10 lístků
hoblinky parmazánu k podávání
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Klasika v lehce pozměněné a svěží podobě. Dcera si nadšeně přidávala a já jsem měla radost, že jsem tak šikovně zamaskovala řepu.

Na ghíčku osmahneme nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Když vše začne zlátnout, přidáme jemně nastrouhanou červenou řepu a chvíli podusíme. Pak přidáme obě konzervy rajčat a natrhané lístky čerstvé bazalky. Osolíme, opepříme a necháme probublávat na mírném ohni asi 20-30 minut. Mezitím si uvaříme špagety nebo jiné těstoviny, hodí se i gnocchi. Když se z omáčky vydusí přebytečná tekutina, vmícháme tuňáka a necháme prohřát. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Pozn.: Řepa omáčku lehce přisladí, takže už není nutné přidávat cukr. Ale pokud by přece jen rajčata byla více kyselá, lze přidat trochu třtinového cukru nebo datlového sirupu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno