

| Ingredience: | |
| menší cibule | 2 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| pokrájená rajčata v plechovce | 400 g |
| rajčtové pyré nebo protlak | 200 g |
| uvařené mražené slávky | 250 g |
| bílé víno | 1,5 dcl |
| voda | 1 dcl |
| bobkový list | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bazalka | dle chuti |
| petrželová nať | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| chlazené špagety | 250 g |
Máme moc rádi mořské plody v jakékoliv podobě. Samozřejmě nejlépe chutnají někde u moře, ale velká dobrota se dá vykouzlit i doma.
Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, pyré, bobkové listy, bílé víno a vodu. Bez pokličky za občasného míchání vaříme na nejnižším stupni cca 30 min., dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci. Poté dochutíme solí, pepřem a bazalkou a nakonec přidáme petrželku a slávky, aby se v omáčce prohřály. V druhém hrnci uvaříme špagety dle návodu. Kdo má rád pikantnější jídla, tak může přidat kousek feferonky.
Podrobné info: