Pažitka
Název:

Špagety s rajčatovou omáčkou a slávkami


Špagety s rajčatovou omáčkou a slávkami


Ingredience:
Ingredience:
menší cibule2 ks
česnek3 stroužky
pokrájená rajčata v plechovce400 g
rajčtové pyré nebo protlak200 g
uvařené mražené slávky250 g
bílé víno1,5 dcl
voda1 dcl
bobkový list2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bazalka dle chuti
petrželová nať dle chuti
olivový olej dle potřeby
chlazené špagety250 g
Postup přípravy:

Máme moc rádi mořské plody v jakékoliv podobě. Samozřejmě nejlépe chutnají někde u moře, ale velká dobrota se dá vykouzlit i doma.

Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, pyré, bobkové listy, bílé víno a vodu. Bez pokličky za občasného míchání vaříme na nejnižším stupni cca 30 min., dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci. Poté dochutíme solí, pepřem a bazalkou a nakonec přidáme petrželku a slávky, aby se v omáčce prohřály. V druhém hrnci uvaříme špagety dle návodu. Kdo má rád pikantnější jídla, tak může přidat kousek feferonky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iva Ševečková

    zavřít okno