Ingredience: | |
menší cibule | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
pokrájená rajčata v plechovce | 400 g |
rajčtové pyré nebo protlak | 200 g |
uvařené mražené slávky | 250 g |
bílé víno | 1,5 dcl |
voda | 1 dcl |
bobkový list | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
petrželová nať | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
chlazené špagety | 250 g |
Máme moc rádi mořské plody v jakékoliv podobě. Samozřejmě nejlépe chutnají někde u moře, ale velká dobrota se dá vykouzlit i doma.
Cibuli a česnek si nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, pyré, bobkové listy, bílé víno a vodu. Bez pokličky za občasného míchání vaříme na nejnižším stupni cca 30 min., dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci. Poté dochutíme solí, pepřem a bazalkou a nakonec přidáme petrželku a slávky, aby se v omáčce prohřály. V druhém hrnci uvaříme špagety dle návodu. Kdo má rád pikantnější jídla, tak může přidat kousek feferonky.
Podrobné info: