Pažitka
Název:

Špagety s rajčaty – Spaghetti al pomodoro


Špagety s rajčaty – Spaghetti al pomodoro


Ingredience:
Ingredience:
špagety1/2 balíčku
cherry rajčata10 ks
česnek5 stroužků
čerstvá bazalka hrst
olivový olej trochu
bazalkové tofu100 g
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Čím méně komplikovaně je připravíme, tím budou lepší. Jsou rychlé, chutné, a když do nich dáme suroviny té nejlepší kvality, výsledek nás zaručeně potěší. Za ideální stav bych považovala letní čas a zralá rajčata vonící po slunci.

Na můj špagetový záměr se hodila i malá koktejlová rajčata a nesměla chybět čerstvá bazalka. 

Špagety vaříme v osolené vodě. Mezitím nakrájíme česnek na plátky a rajčátka rozpůlíme. Na olivovém oleji osmahneme česnek a na poloviny nakrájená rajčátka tak, aby česnek změkl (musíme dát pozor, aby se nespálil a nebyl křupavý) a rajčátka trochu pustila šťávu, potom lehce podlijeme pár lžícemi vody, ve které se vaří špagety a podusíme.
Vaříme, tak dlouho, aby rajčátka změkla, ale zcela se nerozvařila. Osolíme a opepříme podle chuti a na závěr přidáme na kousky natrhanou bazalku.
Špagety dáme do pánve, společně promícháme a můžeme podávat.
Na talíři zdobíme nastrouhaným bazalkovým tofu s čerstvou bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno