

| Ingredience: | |
| špagety | 1/2 balíčku |
| cibule | 1 ks |
| nakládané sardelky | 2 kousky |
| tuňák ve vlastní šťávě nebo oleji Franz Josef | 1 plechovka |
| pasírovaná rajčata Franz Josef | 1/2 krabičky |
| smetana na šlehání | 1/2 kelímku 200 ml |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| cukr | špetka |
| strouhaný sýr Grana Padano | dle potřeby |
Rychlý oběd či večeře? Špagety s tuňákem a smetanou....
Na oleji (nebo oleji z tuňáka) rozpustíme sardelky a orestujeme drobně nasekanou cibulku, na ni vyklopíme plechovku tuňáka a rozdusíme. Zalijeme pasírovanými rajčaty, chvilku necháme probublat, osolíme, opepříme a lehce osladíme. Přilijeme smetanu, necháme projít varem, dochutíme a máme hotovo. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
Podrobné info: