

| Ingredience: | |
| semolinové špagety | 300 g |
| sušená rajčat | 130 g |
| černé olivy | 100 g |
| česnek | 1 stroužek |
| listy bazalky + na ozdobení | hrst |
| bílé suché víno | 1 sklenička |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| slunečnicová semínka | na ozdobení |
| parmazán | na ozdobení |
Letní počasí vybízí k rychlým a jednoduchým jídlům. Tyto špagety jsou u nás v letních měsících moc oblíbené. Jsou rychlé, jednoduché na přípravu a hlavně lahodné. Díky jídlu je možné i pomyslně cestovat a toto jídlo vás zavede do prosluněné Itálie a navodí pocit dokonalé pohody.
Nejprve si dáme vařit špagety, dle návodu na obalu. Vaříme v osolené, vroucí vodě cca 6-8 minut, tak aby byly na skus. Mezitím si nasekáme najemno česnek a na troše olivového oleje si jej orestujeme, pak přidáme nakrájená sušená rajčata a černé olivy. Vše podlijeme sklenkou bílého vína a necháme provařit (zredukovat alkohol z vína). Pokud je potřeba tak do směsi přidáme trochu vodu z těstovin a provaříme.
Nakonec do směsi na pánvi přidáme scezené špagety a vše promícháme. Už mimo plamen zamícháme do špaget se směsí nasekanou bazalku. Špagety servírujeme ozdobené lístky bazalky, posypané slunečnicovými semínky a nastrouhaným parmazánem, případně zakápnuté olivovým olejem.
Podrobné info: