Pažitka
Název:

Spaghetti alle cozze (špagety se slávkami)


Spaghetti alle cozze (špagety se slávkami)


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé slávky1 kg
těstoviny spaghetti300 g
extra-panenský olivový olej trochu
česnek2 stroužky
větší rajčata (nebo 500 ml rajčatové passata nebo loupaná rajčata např. Valfrutta, Ortomio)5 ks
čerstvá listová petržel (ne kudrnková) dle chuti
Postup přípravy:

Ne všichni jsou takoví blázni do mořských plodů, ale přesto se s vámi musím podělit o mou velkou radost a potěšení z těchto pokrmů. V Itálii jsem neskutečně propadla všem jídlům s rybami a mořskými plody a dneska jsem si pro vás přichystala klasické špagety se slávkami. Verzí přípravy slávek je opět strašně moc. Někdo preferuje slávky s „passata di pomodoro“, někdo s čerstvými rajčátky (jako já) Někdo smaží na začátku slávky rovnou s listovou petrželí a někdo zase rád přidává česnek nastrouhaný nadrobno. Existuje i verze s chilli papričkou nebo tymiánem.

Postup:

POZORNEPOSYPÁVEJTE PARMAZÁNEM – TEN NA MOŘSKÉ PLODY NEPATŘÍ

TIP: Omáčku ještě lehce posypte nastrouhanou citrónovou kůrou. Chuť mořských plodů ještě skvěle zvýrazní bílé víno např. z Umbrie – Acquedotto Romano (v překladu „římský akvadukt“). 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno