Pažitka
Název:

Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry rajčátky)


Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry rajčátky)


Ingredience:
Ingredience:
cherry rajčata1 hrst
bazalka malá hrstka
stroužek česneku1 ks
malá cibule1/3 ks
sůl špetka
pepř špetka
panenský olivový olej2 lžíce
celozrnné těstoviny (Barilla)100 g
Postup přípravy:

Rajčat není v italské kuchyni nikdy dost. Omáčky se dají dělat nejenom z pasírovaných rajčat, loupaných nebo čerstvých tradičních rajčat. Skvělé jsou totiž i z malých cherry rajčátek. Omáčka je opravdu velmi jednoduchá, základ má vlastně úplně stejný jako základní omáčka z čerstvých rajčat. 

Jediný rozdíl je, že použijete cherry rajčátka, které necháte v celku a neloupete z nich slupku.

Rozhodla jsem se napsat pro vás i zdravější verzi receptu, takže dnes poprvé na stránky přivádím celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou. Chuťově jsou vynikající a rozhodně těm klasickým nemají co závidět.

Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte. Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd.  

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Milíčková

    zavřít okno