Pažitka
Název:

Špalda se špenátem a krůtou


Špalda se špenátem a krůtou


Ingredience:
Ingredience:
špaldové kroupy (obyčejné nebo ebly)50 g
listový špenát150 g
menší červená cibulka nebo šalotka1 ks
česnek2 stroužky
krůtí či kuřecí prsa100 g
červená čerstvá kapie1 ks
kurkuma špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Máte hlad, ale málo času na přípravu oběda? Zkuste tento recept! Za chvíli máte hotovo a navíc si moc pochutnáte.

Kroupy uvaříme dle návodu, jen do vody při varu přidáme špetku kurkumy. 

Na pánev dáme kapku olivového oleje a na něm orestujeme nakrájené krůtí masíčko, které ke konci osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve.

Do pánve opět dáme kapku oleje, přidáme pokrájenou na jemno cibulku či šalotku, na jemno pokrájený česnek a orestujeme. Přidáme listový špenát, necháme zavadnout a ještě chvilku restujeme. Pak do pánve přidáme uvařené kroupy a vše vzájemně prohodíme a případně dosolíme.

Na talíř servírujeme kroupy se špenátem, orestované maso a zasypeme na drobno pokrájenou čerstvou červenou kapií.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno