Pažitka
Název:

Špaldoto


Špaldoto


Ingredience:
špaldové kroupy300 g
cibule (cca 75g)2 ks
jarní cibulka2 ks
žampiony100 g
mrkev150 g
sójová omáčka Tamari2 lžíce
mletá paprika2 lžičky
česnek2 stroužky
petrželka1 hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
olej1 lžíce
zeleninový vývar dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

V obchodech se zdravou výživou jste mohli narazit na krabičku s názvem „Zeleninové špaldoto” (nebo i houbové), ale upřímně mě to nijak nenadchlo. Tak jsem si koupila špaldové kroupy a doma trochu vyexperimentovala vegetariánské jídlo, které zasytí, ale nezatíží a skvěle chutná.

Špaldu propláchneme a necháme přes noc namočené ve vodě. Druhý den slijeme a ještě jednou propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru (nebo mírně osolené vodě) pod pokličkou do měkka (30-40min). Na oleji osmahneme cibuli, přidáme plátky česneku a kusy žampionů. Restujeme asi 5min, zasypeme paprikou, ještě krátce osmahneme. Přidáme tenké plátky mrkve, Tamari, podlijeme 100ml vývaru a krátce podusíme. Odstavíme a přidáme posekanou jarní cibulku i petrželku. Promícháme se scezenou špaldou a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno