Pažitka
Název:

Špaldové grissini se sušenými rajčaty a pestem z medvědího česneku


Špaldové grissini se sušenými rajčaty a pestem z medvědího česneku


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka450 g
celozrnná špaldová mouka150 g
sušené droždí1/2 balíčku
voda350 ml
olivový olej3 lžíce
cukr1 lžička
sůl2 lžičky
sušená rajčata60 g
pesto z medvěího česneku1 lžička
provensálské bylinky1 lžička
Postup přípravy:

Včera jsme měly "slezinu" s holkama z práce a já je chtěla něčím potěšit. A jelikož je hostitelka opravdu úžasná přes sladké pečení, ani jsem jí nezkoušela konkurovat a vrhla jsem se na pečení těchto tyčinek. Všichni je chválili, což mi udělalo opravdu radost.

Sušená rajčata dáme do misky a zalijeme 350 ml horké vody. V jiné misce smícháme mouky se solí a provensálskými bylinkami. Změklá rajčata vyndáme z misky a do vlažné vody, ve které se máčela, nasypeme lžičku cukru a sušené droždí. Necháme vzejít kvásek. Mezitím si rajčata pokrájíme na malinké kostičky. K vzešlému kvásku přidáme olivový olej a medvědí pesto, rozmícháme a přilijeme k mouce. Přidáme i kostičky sušených rajčat a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Necháme na teplém místě kynout 1,5 - 2 hodiny. Poté vyválíme kolo (asi jako těsto na pizzu) a rozkrojíme na čtvrtiny. Každou čtvrtinu ještě rozdělíme na tři díly a ty ještě na další tři díly. Doufám, že jste se neztratily. Zkrátka celkem budete mít 36 přibližně stejných kousků. Každý kousek vyválejte v tenkého hada (skoro na délku plechu). Pečte na pečícím papíře na 200 stupňů asi 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí36 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno