

| Ingredience: | |
| brambory | 750 g |
| špaldová mouka | 150 g |
| celozrnná špaldová mouka | 100 g |
| vejce | 1 ks |
| zakysaná smetana | 200 g |
| brnza | 200 g |
| anglická slanina | 200 g |
| sůl | dle chuti |
Když se mi dostala do rukou brynza z ovčí farmy, tak nemohlo vzniknout nic jiného než tahle dobrota.A protože je receptů na halušky asi tisíc, vzala jsem si inspiraci od "Kluků v akci".
Do hrnce dáme vařit vodu a mezitím si oškrábeme brambory a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, mouku, osolíme a důkladně vymícháme v polotuhé těsto. Těsto pasírujeme přes síto na halušky do osolené vroucí vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme dokřupava. Když halušky vyplavou na povrch, jsou hotové. Scedíme je a ihned promícháme se zakysanou smetanou a rozdrobenou brynzou. Slaninu můžeme buď rovnou vmíchat do halušek, nebo jen posypat navrch.
Podrobné info: