Ingredience: | |
špaldová mouka na křehké pečivo | 250 g |
máslo | 50 g |
vejce | 1 ks |
med | 3 lžíce |
mléko | 2 lžíce |
vinný kámen | 1 balíček |
kůra z bio citronu | 1 lžička |
koření do perníku | 1 lžíce |
Letos poprvé peču sama a dalo by se říct, že si to i užívám a hledám nové (zdravější varianty) klasiky. Mezi takovou zdravější variantu můžeme zařadit i tyto perníčky.
Všechny suroviny smícháme a hněteme tak dlouho, dokud nezískáme tvárné těsto. Chce to trpělivost a teplo dlaní, ale výsledek stojí za to. Těsto necháme přes noc odpočnout v lednici a pak už klasika - těsto vyválíme a za pomoci vykrajovátek získáváme požadované tvary, které skládáme na pečící papír na plechu. Perníčky pečeme na 160 stupňů asi 10 min. Po prvním ochutnání nejsou úplně to nejlepší, co jste ochutnali, ale dejte jim čas se nechat rozležet.
Podrobné info: