Pažitka
Název:

Špaldové sušenky s kešu ořechy, kakaem a vanilkou

Bez BKM a vajec, vegetariánské, vegan


Špaldové sušenky s kešu ořechy, kakaem a vanilkou


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka T 630250 g
kešu ořechy, nepražené, nesolené100 g
kakaové máslo40 g
kokosový olej70 g
kakaový prášek Lifefood raw, vegan12 g
datlový sirup80 g
vanilkový lusk - vanilka z něj1 k
mandlové mléko Provamel60 ml
Postup přípravy:

Původně jsem si připravovala tyto sušenky pro sebe, ale našemu malému mlsáčkovi nic neuteče a sušenky neunikly jeho pozornosti.
Kombinace kešu ořechů, kakaového másla a kakaového prášku je prostě úžasná a tyto sušenky se u nás dlouho neohřály. Není divu, jsou prostě úžasné. Dopřejte si dávku sušenek s kešu ořechy a kvalitním kakaovým práškem. Kakaový prášek a kešu ořechy jsou bohatým zdrojem vápníku. Kakaový prášek obsahuje řadu cenných minerálů, antioxidantů, obsahuje také velké množství hořčíku a železa. Pojďme si tedy zdravě zamlsat.

Ve vodní lázni rozehřejeme kokosový tuk a kakaové máslo, rozpouštěla jsem každý z tuků odděleně. Do prosáté mouky přidáme nalámané kešu ořechy, kakaový prášek, vanilku, datlový sirup, rozehřáté kakaové máslo a kokosový olej. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dle potřeby přiléváme mandlové mléko, já jej přidala 60ml, záleží, jakou mouku zvolíme a jak bude sát. Dalším důležitým faktorem je zvolené mandlové mléko. Mléko domácí výroby či mandlové mléko jiných výrobců může mít různou konzistenci, tudíž přidáváme postupně tak, aby těsto bylo lehce lepivé, ale ne příliš. Důležité je, aby nám ořechy v těstě držely. Z vypracovaného těsta vytvarujeme malé sušenky s rozměry ideálně 1,5 cm vysoké a 3cm široké. Takto připravené sušenky klademe na plech s pečícím papírem, vložíme je do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 30 minut, záleží, jakou tvrdost vyžadujeme.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno