Pažitka
Název:

Špaldové vafle s ovesnými klíčky a Ghíčkem


Špaldové vafle s ovesnými klíčky a Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka100 g
voda180 ml
České Ghíčko20 g
vločky s ovesnými klíčky rozemleté na prach30 g
droždí10 g
med1/2 lžičky
himalájská sůl1/2 lžičky
ředkvičky dle chuti
Postup přípravy:

Ráda si upeču vlastní pečivo, jen prostě někdy není tolik času, kolik bych si představovala. Když jsem vyzkoušela druhé vafle tak jsem si řekla, že to prostě musí jít a zkusím udělat těsto na rohlíky na způsob vaflí. No a ono se to povedlo. Jsou moc dobré k šunce, paštice, pomazánce. Má to akorát jednu chybu. Nezůstala už ani jedna.

Prosejeme si mouku, přidáme namleté vločky, přidáme sůl, med a část vlažné vody, ve které jsem si rozpustili droždí. Promícháme a postupně přiléváme zbylou vodu. Těsto má konzistenci lívanců. Promícháme a necháme kynout 20-30 minut. Necháme rozehřát vaflovač, nalijeme těsto, pečeme 5 minut. Musíme počítat při nalévání s tím, že těsto naběhne a mohlo by z vaflovače vytéct. Po upečení necháme vychladnout. Pokud chceme vafle křupavé, neuklízíme do sáčku ani nádoby. Pokud chceme měkké, dáme do sáčku či nádoby.
Je možné je použít místo pečiva, já si je namazala máslem a dala na ně pokrájené ředkvičky.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno