Pažitka
Název:

Špaldovo-pohankové palačinky s ghítelou a jahodami


Špaldovo-pohankové palačinky s ghítelou a jahodami


Ingredience:
Ingredience:
špaldová chlebová hladká mouka (Lidl Typ 1050)70 g
špaldová celozrnná hladká mouka (Lidl Whole grain)30 g
pohanková mouka hladká necelozrnná (Šmajstrla, mechanicky loupaná)100 g
vejce2 ks
mléko400 ml
sůl špetka
rozpuštěné máslo1 lžíce
Ghí dle potřeby
Ghítela dle potřeby
jahody nebo jiné ovoce dle potřeby
Postup přípravy:

Jak jinak začít víkendový den, než palačinkami. Já i moje rodina je milujeme s čokoládou a čerstvým ovocem. Musím přiznat, že miluju Nutellu. Tu jsme ale před časem přestali konzumovat hlavně kvůli obsahu palmového oleje. Naštěstí se ale nedlouho poté objevila na trhu zdravější verze této čokoládové pomazánky - Ghítela. Ta nás ihned uchvátila a rozteklá na palačinkách je naprosto neodolatelná.
Můj muž je celkem rezervovaný vůči mým pokusům s různými druhy mouky, nicméně pokud použijete přesně ty druhy mouky, které v receptu uvádím, můžu vám zaručit, že budou k nerozeznání od klasických palačinek z pšeničné bílé mouky. 

Všechny druhy mouky a sůl smícháme v míse dohromady. Ve druhé míse rozšleháme vejce, přidáme mléko a rozpuštěné máslo a do této směsi postupně po troškách zašleháme směs s moukami. Těsto necháme minimálně půl hodiny odležet. Poté si rozpálíme pánev, pomocí peroutky nebo silikonové mašlovačky rozetřeme jemnou vrstvu ghí na které pak palačinku smažíme. Osvědčilo se mi tento proces opakovat před každou palačinkou.
Hotové palačinky plníme dle libosti.
Dobrou chuť. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno