Pažitka
Název:

Špaldovo-žitné sušenky s červenou řepou, čokoládou a panelou

bez BKM


Špaldovo-žitné sušenky s červenou řepou, čokoládou a panelou


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka T1050130 g
žitná mouka130 g
upečená, najemno nastrouhaná řepa180 g
čokoládové zlomky 100% Troubelice40 g
kakaový prášek Troubelice20 g
panela80 - 100 g
kypřící prášek bez fosfátů20 g
vejce1 ks
kakaové máslo40 g
špaldová mouka T1050 na podsypání
Postup přípravy:

Sešlo se mi trošku více řepy, část padla malé do příkrmu, dále na picles, část na pomazánku a pak přišlo velké váhání, zda spáchat nějaký moučník a nebo sušenky. Nějak chuť byla silnější a vyhrály sušenky. Řepu jsem měla upečenou, a tak byla příprava velmi snadná a rychlá.

Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a upečeme. Já  ji peču na 250°C přibližně 45 minut. Nechám vychladnout a následně oloupu. 

Oloupanou řepu nastrouháme najemno. Dáme ji do mísy, přidáme vejce, panelu, ostatní sypké suroviny, kakaové máslo rozpuštěné ve vodní lázni, nemusíte čekat, než vychladne, nakonec vmícháme čokoládové zlomky, které nastrouháme na struhadle. Vše důkladně propracujeme. Pokud raději pracujete na pracovní podložce, není problém. Na pracovní podložku nasypeme sypké suroviny, přidáme nastrouhanou řepu, vejce, rozpuštěné kakaové máslo a důkladně vše propracujeme. Těsto je lehce lepivé, v případě potřeby lehce moukou podsypeme, ale jen tolik, aby se nám těsto na ruce nelepilo. Těsto můžeme nechat krátce odpočinout v lednici, bude se s ním lépe pracovat. 

Na plech s pečícím papírem klademe sušenky, které jsme si vytvarovali v ruce. Kreativitě se meze nekladou. Připravené sušeny dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 10 - 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno