Pažitka
Název:

Špaldovo -žitný cizrnový koláč alá bublanina


Špaldovo -žitný cizrnový koláč alá bublanina


Ingredience:
Ingredience:
cizrna v plechu Bonduelle119 g
vejce3 ks
voda100 ml
špaldová mouka T 630100 g
žitná mouka50 g
České Ghíčko Bio2 lžíce
Alsan Bio60 g
třtinový cukr s vanilkou3 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů2 lžičky
České Ghíčko Bio na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Léto miluji a jahody také, bublanina je z nich úžasná a já se ji rozhodla připravit s cizrnou. Cizrna není v těstě vůbec cítit, a proto ji tak hojně využívám. Pokud nevíte co s jahůdkami, vyzkoušejte právě tuto verzi, nebudete litovat. Jahodová sezóna pomalu končí a jak jinak ji zakončit než s bublaninou z čerstvých jahod, pojďme na ni.

Vejce vyšleháme společně s cukrem, Alsanem a Ghíčkem, přidáme tyčovým mixérem rozmixovanou cizrnu (pokud nám půjde špatně mixovat, přilijeme si trošku vody), dále k šlehané směsi přisypeme prosáté mouky a následně dle konzistence přilijeme vodu, opět vyšleháme a před samotným pečením vmícháme již bez šlehání kypřící prášek bez fosfátů. Vzniklé těsto nalijeme do olejem vytřené a moukou vysypané formy a již jen do těsta přidáme celé omyté a osušené jahody. Připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno