Pažitka
Název:

Špaldový banánový chlebíček


Špaldový banánový chlebíček


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka300 g
třtinový cukr40 g
prášek do pečiva1 ks
vejce2 ks
máslo100 g
kyška (zákys)150 ml
přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší)3 ks
vlašské ořechy60 g
čokoláda60 g
Postup přípravy:

Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál.

Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23. února svůj National Banana Bread day.

Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem.

V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem. 

Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo.

Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte. 

Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30 - 40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ni nesmí lepit.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno