Pažitka
Název:

Špaldový chléb z celozrnné mouky


Špaldový chléb z celozrnné mouky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová celozrnná mouka500 g
sušené droždí1 pytlík
lněné semínko3 lžíce
himalájská sůl2 lžičky
olej1 lžíce
vlažná voda2-3 hrnky
tuk na vymazání formy1 lžíce
hrubá mouka na vysypání1 lžíce
Postup přípravy:

Upřímně. Z půl kila mouky uděláte mega chlebík. proto volte formu, která je raději větší. Každopádně si můžete být jistí, že si tento recept zamilujete, jako já.

Všechny suroviny smícháme, ve velké míse a promícháme jen, aby nebyly velké hrudky. Těsto mívám lepkavé a nemusí být dokonale zpracované.
Šup s ním někam do tepla a necháme kynout, pod utěrkou. Číháme, až je mísa plná nabublaným a lepkavým těstem.
Jednoduše vezmu mísu s těstem a doslova ho VLEJU do připravené formy.
Dáme ho do trouby na horkovzduch cca. 200 stupňů. Hodinku hlídáme barvičku. 
Jakmile je kůrčička zlatavá, chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Monika Kovančičínová

    zavřít okno