Pažitka
Název:

Špaldový koláč s borůvkami a tvarohem


Špaldový koláč s borůvkami a tvarohem


Ingredience:
špaldová mouka250 g
vejce3 ks
tvaroh2 ks
mléko300 ml
vanilkový lusk (nebo lžička aroma)1 ks
citronová kůra dle chuti
skořice špetka
kypřící prášek1-2 lžičky
olej5 lžic
vanilkový cukr1 sáček
sladidlo (stevie, sirup, cukr, med) dle chuti
plátky mandlí hrst
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi sladké? Připravte si výborný koláč ze špaldové mouky a pěknou porcí borůvek a tvarohu.

Troubu vyhřejeme na 180°C. Smícháme mouku, 1 celé vejce, olej a mléko. Dovoníme skořicí a vanilkou. Přidáme 2 vyšlehané bílky, kypřící prášek a nějaké sladidlo. Pečeme ve formě (nebo na menším plechu) vyložené pečícím papírem asi 5 minut. Mezitím smícháme tvarohy se zbylými žloutky, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Podle chuti dosladíme. Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme tvarohovou směsí a posypeme ovocem. Pečeme dalších 30-40 minut. Asi 5 minut před koncem posypeme mandlemi.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Nešporová

    zavřít okno