Pažitka
Název:

Špaldový koláč s mákem a jablky


Špaldový koláč s mákem a jablky


Ingredience:
vejce nebo 2 lžíce hrašky1 ks
voda, pokud použijete hrašku tak 3/4 hrnku vody1/2 hrnku
špaldová krupice1,5 hrnku
třtinový cukr1/2 hrnku
kakao2 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů1/2 sáčku
olej2 lžíce
strouhaná jablka2-3 ks
mletý mák s cukrem (hroznový cukr)1/2 hrnku
skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Zdravý koláč, který si snad musí oblíbit všichni milovníci jablek máku a skořice.

Všechny ingredience ze seznamu smícháme dohromady. Utvoříme těsto, které se krásně rovnoměrně line.
Vylijeme na vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme na hrubo strouhanými jablky, které předtím prosladíme cukrem a posypeme skořicí.
Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut). 

Již při pečení můžete cítit tu neskutečně krásnou linoucí se vůni jablek a skořice.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Soňa Dvořáková

    zavřít okno