Pažitka
Název:

Spätzle s masovými kuličkami a krémovou omáčkou pro děti od 1 roku

dětská jídla


Spätzle s masovými kuličkami a krémovou omáčkou pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso150 g
sýr Grana Padano40 g
máslo2 lžíce
menší cibule1 ks
suché bílé víno50 ml
česnek3 stroužky
smetana ke šlehání125 ml
rukola nebo polníček hrst
olivový olej trochu
rozmarýn několik snítek
čerstvá petrželka hrstka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Recept je z kuchařky Lidlu od Marcela Ihnačáka. V jeho původní verzi jsou navíc ještě pražené vlašské ořechy, které by pokrmu sice dodaly tu správnou tečku, ale to už by nebylo pro děti, takže jsem je vynechala. Zkusit to s nimi ale určitě můžete. 

Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, 2/3 připraveného rozmarýnu a pořádně v ruce prohněteme. Uplácáme kuličky, které dáme do zapékací misky, zlehka pocákáme olejem a upečeme na 230°C cca 5 - 10 minut.

Na pánvi necháme rozpustit 2 lžíce másla s 1 lžící olivového oleje a na tomto tuku lehce dozlatova osmahneme cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Během smažení přidáme také nasekaný zbytek rozmarýnu, osolíme a opepříme. Poté podlijeme vínem, necháme chvíli syčet, aby se odpařil alkohol, přidáme upečené koule včetně výpeku a podlijeme smetanou ke šlehání. Necháme chvíli bublat, než se smetana zredukuje. 
Hotovou omáčku promícháme s uvařenými spätzlemi a servírujeme s rukolou a masovými koulemi. Pokud budete chtít přidat vlašské ořechy, opražte je v pánvi nasucho a nasypte nahoru.
 
Dětská specifika:
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno