

| Ingredience: | |
| čerstvé špecle | 400 g |
| kuřecí stehenní řízky | 2 ks |
| střední cibule | 1 ks |
| malé žampiony | 10 ks |
| smetana ke šlehání | 250 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| kari koření | 1/2 lžičky |
| olej | dle potřeby |
| zelená část jarní cibulky | dle chuti |
Recept z kategorie rychlovka do krabičky do práce, hotová za 15 minut. Pokud koupíte čerstvé, už hotové špecle.
TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře.
Kuřecí maso pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a žampiony na plátky.
Do pánve dejte trochu oleje, rozpalte a dejte opéct maso. Maso při opékání osolte a posypte kari kořením. Hotové maso vyjměte děravou lžící a dejte na chvíli do misky stranou.
Do pánve vhoďte cibuli, nechte zesklovatět. Přidejte žampiony a společně krátce opečte. Zalijte smetanou, přidejte zpátky maso a nechte na mírném ohni probublávat.
Dejte vařit vodu na špecle. Do osolené vody vhoďte špecle a vařte podle návodu na obalu. Čerstvé se vaří jen pár minut.
Hotové špecle sceďte a přidejte na pánev, promíchejte společně s omáčkou a opepřete. Nakonec vmíchejte drobně pokrájenou zelenou část jarní cibulky.
Podrobné info: