Pažitka
Název:

Špecle se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a žampiony


Špecle se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a žampiony


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé špecle400 g
kuřecí stehenní řízky2 ks
střední cibule1 ks
malé žampiony10 ks
smetana ke šlehání250 ml
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kari koření1/2 lžičky
olej dle potřeby
zelená část jarní cibulky pokrájená najemno dle chuti
Postup přípravy:

Recept z kategorie rychlovka do krabičky do práce, hotová za 15 minut. Pokud koupíte čerstvé, už hotové špecle.

TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře

Kuřecí maso pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky.

Do pánve dejte trochu oleje, rozpalte a dejte opéct maso. Maso při opékání osolte a posypejte kari kořením. Hotové maso vyjměte děrovanou lžící a dejte na chvíli do misky stranou.

Do pánve vhoďte cibuli, nechte zesklovatět. Přidejte žampióny a společně krátce opečte. Zalijte smetanou, přidejte zpátky maso a nechte na mírném ohni probublávat.

Dejte vařit vodu na špecle. Do osolené vody vhoďte špecle a vařte podle návodu na obalu. Čerstvé se vaří jen pár minut.

Hotové špecle sceďte a přidejte na pánev, promíchejte společně s omáčkou a opepřete. Nakonec vmíchejte drobně pokrájenou zelenou část jarní cibulky.  

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno