Pažitka
Název:

Špekové knedlíky


Špekové knedlíky


Ingredience:
Ingredience:
hrubá mouka500 g
rohlík6 ks
uzená slanina100 g
vejce3 ks
žloutek2 ks
sůl špetka
voda dle potřeby
libové uzené maso250 g
Postup přípravy:

Podáváme například se zelím a osmaženou cibulkou.

Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi, a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a vmícháme do ní vejce a žloutky. Postupně přidáváme vodu a stále mícháme, až vznikne řidší těsto. Pak do něj vmícháme připravené kostičky z rohlíků a drobně nakrájené uzené maso. Těsto necháme v teple 1 hodinu odpočinout. Během této doby zhoustne. Pak z něj mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky (kulaté) veliké asi jako tenisový míček. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme zvolna asi 15 minut. Po vyjmutí je v míse ihned promícháme s rozpuštěným sádlem. Z uvedeného množství uděláte asi 15 knedlíků.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno