Ingredience: | |
kuřecí prsa | 400 g |
bulgur | 1 hrnek |
pohanka loupaná | 1 hrnek |
cibule | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
nasekaný česnek | 2-3 stroužky |
bílé víno | 1 dcl |
čerstvý špenát | 2 hrníčky |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
balkánský sýr | 60 g |
mléko / smetana | 2 dcl |
Na naložení masa: | |
sladká paprika | 1 lžička |
grilovací koření | 1 lžička |
sušený česnek | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sušená cibule | 1 lžička |
grilovací koření | 1 lžička |
Pokud jste milovníci pohanky a bulguru, tento recept je právě pro vás. Pohanka je prý výborná na cévní onemocnení a obsahuje vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin. Tak i bulgur je vysoce výživný a lehce stravitelný. Je také výrazným zdrojem hořčíku, železa a kyseliny listové. No a z obyčejného jídla zde máme skoro "superpotravinovou" pánev, plnou vlákniny. Hned se to radostněji vaří, no ne?
Pohanku s bulgurem uvaříme na skus. Já dala půl na půl, celkem dva hrníčky.
Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do růžova na lžíci olivového oleje, přidáme na drobno nasekaný česnek, poté uvařený bulgur a pohanku.
Necháme na této směsi vyvařit deci bílého vína.
Přidáme 2 hrníčky čerstvého špenátu, osolíme, opepříme a případně dochutíme sušeným česnekem a cibulí.
Chvíli ještě restujeme a přidáme 60 g Balkánského sýra a dvě dcl mléka. Chvíli podusíme cca. 10 min a pod poklicí necháme dojít.
Kuřecí prsa (400g) jsem připravila zvlášť, předem naložené v grilovacím koření, sladké paprice, soli, sušeném česneku a cibuli, se dvěmi lžícemi olivového oleje.
Při podávání přidáme čerstvé listy špenátu a plátky mandlí.