Pažitka
Název:

Špenát s kuřecím masem, bulgurem a pohankou


Špenát s kuřecím masem, bulgurem a pohankou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa400 g
bulgur1 hrnek
pohanka loupaná1 hrnek
cibule1 ks
olivový olej1 lžíce
nasekaný česnek2-3 stroužky
bílé víno1 dcl
čerstvý špenát2 hrníčky
sůl1 špetka
pepř1 špetka
balkánský sýr60 g
mléko / smetana2 dcl
Na naložení masa:
sladká paprika1 lžička
grilovací koření1 lžička
sušený česnek1 lžička
olivový olej1 lžíce
sušená cibule1 lžička
grilovací koření1 lžička
Postup přípravy:

Pokud jste milovníci pohanky a bulguru, tento recept je právě pro vás. Pohanka je prý výborná na cévní onemocnení a obsahuje vysoký obsah lehce stravitelných bílkovin. Tak i bulgur je vysoce výživný a lehce stravitelný. Je také výrazným zdrojem hořčíku, železa a kyseliny listové. No a z obyčejného jídla zde máme skoro "superpotravinovou" pánev, plnou vlákniny. Hned se to radostněji vaří, no ne? 

Pohanku s bulgurem uvaříme na skus. Já dala půl na půl, celkem dva hrníčky.
Na drobno nakrájenou cibuli orestujeme do růžova na lžíci olivového oleje, přidáme na drobno nasekaný česnek, poté uvařený bulgur a pohanku.
Necháme na této směsi vyvařit deci bílého vína.
Přidáme 2 hrníčky čerstvého špenátu, osolíme, opepříme a případně dochutíme sušeným česnekem a cibulí.
Chvíli ještě restujeme a přidáme 60 g Balkánského sýra a dvě dcl mléka. Chvíli podusíme cca. 10 min a pod poklicí necháme dojít.

Kuřecí prsa (400g) jsem připravila zvlášť, předem naložené v grilovacím koření, sladké paprice, soli, sušeném česneku a cibuli, se dvěmi lžícemi olivového oleje.

Při podávání přidáme čerstvé listy špenátu a plátky mandlí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno