Pažitka
Název:

Špenát s uzenou plecí


Špenát s uzenou plecí


Ingredience:
Ingredience:
uzená plec400 g
mražený špenát - sekané kousky1 sáček
sůl špetka
pepř špetka
vejce1 ks
česnek2 stroužky
cibule1/2 ks
hladká mouka1 lžíce
olej trochu
brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Uzené maso a špenát je dokonalá kombinace. K tomu už je stačí přidat vařené brambory a dobré jídlo je na světě.

Do hrnce si nasypeme špenát, který zakápneme trocou vody. Špenát osolíme, opepříme a dosusíme, dokud se nerozvaří. Na trošce oleje orestujeme dorůžova cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme zásmažku. Připravenou zásmažku vlijeme do špenátu a provaříme. Nakonec přidáme celé vajíčko, utřený česnek a vše promícháme.

Uzenou plec dáme do hrnce s pařáčkem a vaříme v páře cca 40 minut. 

Hotový špenát s uzeným masem podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno