

| Ingredience: | |
| medvědí česnek | plná mísa |
| šalotka | 3 ks |
| Ghí | 1 lžíce |
| mražený špenát - nemusí být, pokud máte dost medvědího česneku | 5 kostiček |
| lahůdkové droždí | 1 lžíce |
| bylinková sůl | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| vývar - není nutné | 1 naběračka |
| pohanková mouka na zahuštění | 1 lžíce |
| zakysaná smetana | 2 - 3 lžíce |
Začala sezóna medvědího česneku, tak jsem z něj poprvé vyzkoušela špenát a byla zvědavá na výslednou chuť. Doma špenát milujeme, tedy my dospělí, naše dcerka jej zatím bojkotuje, neboť je to zelené. Hotový špenát mě překvapil a pochutnali jsme si na něm.
V hlubším hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a smažíme dozlatova. Mezitím si nakrájíme na drobné proužky listy medvědího česneku, poté přihodíme k šalotce a podlijeme naběračkou vývaru, osolíme. Společně dusíme asi 15 minut. Poté přidáme mražený špenát, ochutíme droždím a rozmačkaným česnekem, zahustíme moukou a povaříme ještě asi 10 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jen prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem a volí okem.
Podrobné info: