Pažitka
Název:

Špenát z medvědího česneku

vegetariánský recept


Špenát z medvědího česneku


Ingredience:
Ingredience:
medvědí česnek plná mísa
šalotka3 ks
Ghí1 lžíce
mražený špenát - nemusí být, pokud máte dost medvědího česneku5 kostiček
lahůdkové droždí1 lžíce
bylinková sůl dle chuti
česnek2 stroužky
vývar - není nutné1 naběračka
pohanková mouka na zahuštění1 lžíce
zakysaná smetana2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Začala sezóna medvědího česneku, tak jsem z něj poprvé vyzkoušela špenát a byla zvědavá na výslednou chuť. Doma špenát milujeme, tedy my dospělí, naše dcerka jej zatím bojkotuje, neboť je to zelené. Hotový špenát mě překvapil a pochutnali jsme si na něm.

V hlubším hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a smažíme dozlatova. Mezitím si nakrájíme na drobné proužky listy medvědího česneku, poté přihodíme k šalotce a podlijeme naběračkou vývaru, osolíme. Společně dusíme asi 15 minut. Poté přidáme mražený špenát, ochutíme droždím a rozmačkaným česnekem, zahustíme moukou a povaříme ještě asi 10 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a jen prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem a volí okem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petra Konečná

    zavřít okno